Två dagars Formforum

I söndags slöt 27 inredningsbloggare upp på Scandic Malmen på Söder i Stockholm för att ännu en gång delta i Formforum intierat av  Trendgruppen och Milk Reklambyrå. Frida på Trendenser höll en intressant och tänkvärd workshop, Stefan Nilsson föreläste om kommande trender och Hammarplast visade sin senaste produkt SmartStore.

 
Foto : Hammarplast

Framåt kvällen åt vi middag på mysiga Matkultur på Erstagatan och en och annan bloggare fastnade till och med på bild. Här är det Johanna B som funderar på vad hon vill äta.
  
Foto : Anna-Karin Sten

Hildur med Fixa & Dona

Foto : Anna-Karin Sten

Under måndagen besökte vi Orrefors butik där Lena Bergström talade engagerat och personligt om sin glaskonst. Lena följde med oss några meter längre upp på Birger Jarlsgatan till Georg Jensens butik för att berätta om det fina smycket Endless Love som hon formgivit åt dem. Smycket kommer ut i återförsäljarbutikerna den 1 november.
 
Foto : Anna-Karin Sten

Dagens höjdpunkt blev ändå när vi fick möjlighet att lyssna till Jon Eliason på Happy Homes, det tror jag att det var fler än jag som tyckte.  Att Jon är både formgivare och designer vet kanske de flesta, men att han även är utbildad skådespelare det kanske det inte är alla som vet

Jon bjöd på en intressant resa med detaljer som att formgivning av tapasprodukter inte är en hit om inte tapas som begrepp ännu är allmänt känt i det land där produkten skall säljas. Att champagneglasen Mingel för IKEA en gång i tiden skapades till Kylie Minogues ära och att hon i princip skulle kunna använda dessa glas som BH är ingen slump :-) Att en av Jons vaser fick vara med i filmen Minority Report från 2002 var också en kul detalj.

Jon berättade också en del om hur TV-programmet Välkommen hem går till att producera och hur mycket tid och energi som faktiskt läggs på att få till lösningar och inredning som passar och ska få den aktuella personen att trivas i sitt nya hem. Den här mannen sprutar glädje, energi och engagemang. Får ni någon gång möjlighet att lyssna till honom, så gör det! 

Dagen innan fanns en artikel med tillhörande bild om Jons nya gula hall i DN:s bostadsbilaga. Jag passade på att fråga Jon om han någonsin visat andra delar av sitt hem. Men nej det hade han inte och kommer inte heller att göra, för det har han lovat sin fru. Så här får vi vänta förgäves mina vänner :-)


Foto : Anna-Karin Sten                                                        Foto : DN  

Tillbaks på hotellet åt vi en jättegod lunch och fick lyssna till en massa intressant information om Scandic Malmen av bl.a hotelldirektören Anna Spjuth själv.

En hotelldirektör i tiden berättar engagerat om sitt hotell 

Foto : Anna-Karin Sten


Foto : Pressbilder Scandic Malmen.


Kommentarer
Postat av: [room] by sofie

Sååå kul läsning! Själv kunde jag inte deltaga denna gång. Formforum är ett sådant bra nätverk :)

Tack för en fin rapport!Kram Sofie

Ps. Missa inte min tävling... sista dagen imorgon! Vinn valfria designprylar för 1500:-http://roombysofie.blogspot.com/2010/10/vinn-lekfull-design-for-1500.html

2010-10-14 @ 15:26:51
URL: http://roombysofie.blogspot.com/
Postat av: Stämningsfullt

Hej!

Vilken fotograf du är!! Fantastiskt fina bilder!

Det var jättekul att få träffa dig och alla andra under dessa två dagar och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge till nästa gång :)

Kram Vanja!

2010-10-15 @ 08:34:17
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com
Postat av: Proforma - Irene

Håller med de ovan... du är bara sååå duktig med kameran!

Jag har förstått att Jon var intressant att lyssna på. Ja, man upplever honom alltid så full av energi och alltid så glad! Visste dock inte att han är skådis... kul!

Hotellrummen är ju så häftiga, verkligen annorlunda men bara sååå snyggt inredda! Blir lite full i skratt när jag ser alla "tazzels" i taket, vågat men också fräckt i denna miljö! Snyggt hotell, minsann!

Trevlig helg på dig, Anna-Karin!

2010-10-16 @ 18:43:09
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hej :)Det var kul o träffa dig förra helgen! Somna du på tåget hem kanske..? Väldigt bra inlägg om träffen och håller med tidigare kommentarer om vilken duktig fotograf du är! Såg också foton från Alingsås i din blogg, riktigt fina :)Ha en fortsatt fin söndag,

Kram Jenny

2010-10-17 @ 10:03:28
URL: http://hemtrender.blogg.se/
Postat av: Purple Area

Vad kul det var att träffa dig igen, och vad kul vi hade det allihop. Gillar dina fina bilder!!Ha det toppen!Kram/Susann

2010-10-17 @ 12:28:07
URL: http://purplearea.blogspot.com
Postat av: LeiaMia

Vad kul och inspirerande det låter!

2010-10-17 @ 20:46:25
URL: http://leiamia.blogg.se/

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: myrlilja@hotmail.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0