Skräckfilmstips i Halloweentider

Jag ser ju skräckfilm året om, men passar på att tipsa om två stycken nu i Halloweentider.

The Descent eller Instängd som den heter på svenska är en riktigt läskig historia och inget för den lättskrämde. Den har några år på nacken men är ändå värd att tipsas om. Sex tjejer på grottexpedition blir instängda i samband med ett stenras och de blir fångar i underjorden. Ingen vet var de befinner sig och deras enda hopp för överlevnad är att hitta en ny utväg. Men de är inte ensamma...

En liten snällare skräckis är den animerade sagorysaren Coraline om flickan Coraline Jones som får tillgång till en parallell värld som först verkar riktigt trevlig men i själva verket inte är så trevlig alls. Gillade du Nightmare before Christmas så kommer du gilla Coraline som är lämplig från 11 år. 

 

 


Kommentarer
Postat av: InneoUte-Malin

Oooh, jag är alldeles för rädd av mig för att titta på skräckfilmer - men har ändå fått min beskärda del med en make som tycker att det är kul. Ibland är det helt enkelt hans tur att välja film. Instängd har jag faktiskt sett. Helt klart bra!

2009-10-29 @ 08:14:00
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Susanna

Oh, den där filmen måste jag kolla upp. Låter ju helt fantastisk!

Gillar du japansk film? Isf rekomenderar jag A tale of two sisters, om du inte redan sett den. Ryslig som fan!

[Rec] har ju blivit lite av en klassiker by now, antar att du sett den om du gillar skräckisar? Annars borde du se den också!

:-)

2009-10-29 @ 12:33:37
URL: http://brownbeans.wordpress.com/
Postat av: Anna-Karin

Malin : Christer gillar inte heller skräckfilm så dem får jag se ensam, eller med någon annan. Modigt att du såg den här iallafall, jag tycker den är jätteläskig.Susanna : Tale of two sisters har jag sett och den var riktigt läbbig, men japanerna är duktiga på den här genren. Minns när jag såg Ju-on.

2009-10-29 @ 15:36:30
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Proforma - Irene

Instängd har jag sett trots att jag inte är särskilt förtjust i sådana filmer. Tydligen var det någon annan som fick bestämma den gången :)

Nu för tiden är det ännu värre med sådana filmer, det riktigt knyter sig i magen!

2009-10-29 @ 16:54:19
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Några skräcckfilmer vågar jag absolut inte se, varken nu eller nån annan tid på året! :-)

Tack för maskeradtipsen. Jag förökser o kolla på dina zoombibilder oxå men jag tycker de e superläskiga!Härliga höstbilder i förra inlägget!

2009-10-29 @ 17:28:37
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: Ann

Jag älskar ju oxå att bli skrämd!! Har du sett Barnhemmet???

Guuud- vilken bra film!!! Älskar den. Både jag o maken älskade den. Skräckfilm med känsla. Inte så vanligt precis. Fast den är väl mer rysare.Vet inte, men man blir skrämd som f-n och samtidigt berörd. Se den om du inte gjort det.Instängd har vi faktiskt inte sett trots att vi fått rekommendationer om. Men nu skall jag genast skriva upp på min filmtipslista.Själv ser ser vi tokmkt fram emot nya skräckisen Paranormal Activity.

http://www.youtube.com/watch?v=F_UxLEqd074Vad tror du? Kan det bli en klassiker???Ikväll blir det klassikern Monster House med barnen. Dom har inte vågat se hela den ännu, så vi gör ett försök till ikväll.;)Ha en bra helg!

2009-10-30 @ 09:03:17
URL: http://tasstaylor.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Den första är nog för läskig för mig, men Coraline har jag tänkt se länge, så det kanske är dags nu:).Trevlig helg och kram

2009-10-31 @ 00:54:31
URL: http://hannanonien.blogg.se/
Postat av: Anna-Karin

Irene : Inte ska du plåga dig med sådana filmer om du inte gillar det. Det finns ju så mycket annat att se.Cornelia : Hoppas ni fick det kul och trevligt på Halloweenfesten och att du inte blev för uppskrämd.Hanna : Den tycker jag du ska se. Man häpnar över vilken otrolig fantasi dom haft som skapat den, helt otrolig.

2009-11-01 @ 00:37:25
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Anna-Karin

Ann : Jodå Barnhemmet har jag sett men jag fastnade inte riktigt för den.

Tittade på trailern till Paranormal Activity och den var ganska annorlunda som trailer. Här pratar vi riktiga spöken, usch det börjar nästan bli för läskigt för min del nu ;-)Monster House är jättebra, men jag kan tänka mig att den är väldigt läskig för små barn.

2009-11-01 @ 00:41:33
URL: http://nancyandi.blogg.se/

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: myrlilja@hotmail.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0