Goda råd inför ett lyckat traderande

Jag har traderat en hel del och lärt mig av mina läxor. För att ni som inte är lika varma i kläderna skall slippa göra samma läxor delar jag nu med mig av mina bästa råd här: 

- Läs mellan raderna. Står det inget om skick och eventuella skador så maila säljaren och få besked. Det är inget kul att få hem en textil full med hål eller tvättblekt när inget nämnts om detta i objektbeskrivningen.

- Om säljaren enbart vill skicka med Post, överväg att få det skickat rekommenderat om du betalt mycket för varan. Jag ropade en gång hem en Viola Gråstenpläd som aldrig kom fram..

- När det gäller glas och keramik, är varan signerad? Står det inget i beskrivningen så maila och fråga säljaren. 

- Produkter som säljs i handeln, vad kostar dom där? För det är väl onödigt att betala mer på Tradera när det är billigare i butik? Jag har sett både plattanbrickor och kakoögonaffischer m.m ropas hem för mer än vad varan kostar i butik.

- Ska du sälja själv? Var en god traderare och berätta så mycket du kan om ditt objekt, det lönar sig alltid i slutändan. 

- Innan du sätter ett negativt betyg försök att lösa problemet med säljaren eller köparen först. Det uppskattas i regel alltid.

Fyll gärna på med fler goda råd under kommentarer om ni vill.


Ett underbart helt oanvänt påslakan från 70-talet som brakade iväg långt över min smärtgräns, 425kr.


Foto : Sunebrune  

Kommentarer
Postat av: Jenny

TACK för tipsen, hade min tradera premiär igår faktiskt och budade på en PHlampa, men icke att jag tog hem det. Får försöka igen!O visst ser vi ut som värsta pressligan med alla kameror ;)

2009-11-16 @ 18:52:28
URL: http://hemtrender.blogg.se/
Postat av: Emelie

Tack för tipsen Tradera-mästarinnan :) Alltid bra med tips för oss ovana! Hoppas allt är bra. Kram Emelie

2009-11-16 @ 19:04:06
URL: http://www.emelish.blogspot.com
Postat av: Elisabeth - anyhow.se

Jag tror jag hoppar över Tradera ett tag - ett bra tag! :)

2009-11-16 @ 19:06:40
URL: http://levaleende.blogg.se/
Postat av: milla-andante

Bra tips!! har köpt lite på Tradera och sålt två saker. Det har gått bra men jag glömde nog att läsa mellan raderna när det gällde några av tygerna... betalade en del och det kom en liten fyrkant i brevlådan...hahaha... ja ja man lär sig!

Kram

2009-11-16 @ 22:33:14
URL: http://milla-andante.blogspot.com
Postat av: Anna-Karin

Jenny : Vad kul! Nä ibland får man ge sig.Emelie : Fast nu förtiden så tänker jag både en och två gånger innan jag ropar hem något. KramElisabeth : Det kan vara en idé att inte börja också, för det är lätt beroendeframkallande.Milla : Hoppsan!

2009-11-16 @ 22:57:42
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Ann

Kanonbra tips! Nu är jag lite mer rutinerad.

Till makens förtret.;) Sitter hemma o handlar. Men jag handlar bara bra o billigt. Alltså inget jag måste ha till överpris. Nåja- inte alltid.;)Men många misstag har fått mig att läsa ordentligt o be om fler foton. Herregud- jag fick betala i euro o betala frakt från Finland en gång.

Kunde ha blivit hur dyrt som helst. Som tur var fick jag ett Marimekkotyg till fantastiskt lågt pris så det var lite billigare än om jag kört till GBG. Men som sagt LÄS beskrivning!Mitt tips är att leta efter säljare/köpare med bra stjärnomdömen. Dom håller alltid ord och är bra på att beskriva produkten. Hittills har jag inte blivit lurad. Peppar, peppar.Åh vilket fint tyg du köpt!!!

2009-11-16 @ 23:43:16
URL: http://tasstaylor.blogspot.com/
Postat av: Proforma - Irene

Jag har aldrig köpt något på Tradera men tack för tipsen, de kanske kommer till användning i framtiden!

Vet du vad påslakanet gick för?Svar: Det hade inte suttit fel med en 4-armad Kubus, har kikat på den länge men den är nog lite för dyr för mig med :)

2009-11-17 @ 00:05:13
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: FURNISH.etc inredningsblogg

Vilka smarta Tradera-tips du kommer med! Jag har också åkt på en del nitar, tyvärr. Men man lär sig ju av misstagen som sagt. Nu var det länge sedan jag köpte något på Tradera, jag har minna Tradera-perioder som kommer lite då och då :)

UNDERBART påslakan, mums!

Ha det gott! Kram Emmy

2009-11-17 @ 10:32:51
URL: http://furnish.blogg.se/
Postat av: Jenny

Länkar idag till dig och din tradera guide, TACK för tipsen =)

2009-11-17 @ 19:54:43
URL: http://hemtrender.blogg.se/
Postat av: Anna-Karin

Ann : Jag vet nog ingen som gör så bra fynd som dig!Irene : Påslakanet gick för 425:-Emmy : Ja det går lite i vågor det där med tradernadet ;-)Jenny : Vad kul!

2009-11-17 @ 21:34:46
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Susanna

Ett av mina tips är att kika igenom säljarens andra auktioner. Om det är något annat man är ute efter och man kan köpa flera saker av samma säljare kan man ofta spara lite på portot.Annars är det väl som ni säger. Att läsa ordentligt. Och kolla fraktkostnaden ordentligt! Ibland tror man att man gjort värsta kapet, å så tillkommer det frakt för en förmögenhet. Och helt plötsligt var det där kapet inte något roligt kap längre...

(Ja, det misstaget har jag gjort en gång med en lampa.. :-)

2009-11-18 @ 00:57:47
URL: http://brownbeans.wordpress.com/
Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Vilka bra o goda råd! Det e trist men nödvändigt o hoppa av auktioner ibland när vissa saker blir orimligt dyra. Men det e inte så lätte, det e lätto bara klicka vidare :-)

2009-11-18 @ 22:32:25
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: Dahlarna

Vilka bra tips!!! Jag blev "lurad" på kvalité & storlek på kläder en gång. Fick efter mycket om & men tillbaka mina pengar & skickade tillbaka kläderna.... Sedan dess har jag inte tittat in på Tradera... Ska nog ta mig en titt med dina goda råd i ryggen! :-) KRAM

2009-11-23 @ 22:07:25
URL: http://dahlarna.blogg.se/

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: myrlilja@hotmail.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0