Tilt-shift

Caroline med den überfina bloggen Min Inspiration tycker att bilderna på miniplastmänniskorna påminner om Tilt-shiftbilder och visst gör det! Man kan köpa speciella tilt-shiftobjektiv men dom ska vara ganska dyra. En metod man kan prova för att få till den här effekten är att göra det i photoshop. Du behöver ett foto taget lite från ovan, sedan ska man lägga gaussisk oskärpa på en del av bilden, öka kontrast och färgmättnad. Finns en mängd beskrivningar på nätet för den som är sugen på att testa.Foto : tiltshiftphotography.net  

Kommentarer
Postat av: InneoUte-Malin

Snygg bild! Den skulle jag nästan kunna rama in och ha på väggen. :-)

2009-02-16 @ 17:45:30
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Proforma

Det måste jag testa!

När jag tittade nu igen, såg jag att det var ost på den andra bilden i förra inlägget!Jag vet inte vad som hänt i din blogg men det är svårt att läsa vissa delar, bl.a. kommentarerna. Den vita bakgrunden finns inte längre. Jag använder Firefox och om det ser konstigt ut just i den vet jag inte men det var inte så tidigare.

2009-02-16 @ 19:46:12
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Proforma

Jag menade naturligtvis att om det bara var i Firefox som det såg konstigt ut. Jag har inte kollat i några andra webläsare... men det förstod du säkert. Uttryckte mig lite konstigt där :)

2009-02-16 @ 19:49:07
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Anna-Karin

Proforma : Bra att du säger detta. Jag har fixat och ändrat lite med typsnitt, färger och annat men i Explorer ser der bra ut. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt problemet ännu.

2009-02-16 @ 22:29:37
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Caroline

Tack för det fina betyget på bloggen! Visst är det en lustig effekt med tilt-shift?<i>Gillar din lilla makeover av bloggen! Snyggt det där stitches-typsnitet eller vad det nu heter. Jag hade också samma problem att den vita bakgrunden inte syns på Macen med Firefox hemma). Jag använder inte blogg.se-.verktyget, men kan tänka mig att du ska ändra färgen till ffffff vid "Comments" i html-koden, men det visste du kanske?<i>Kram och tack igen!

2009-02-17 @ 08:49:25
URL: http://mininspiration.blogspot.com
Postat av: Anna-Karin

Caroline : Jo det står #FFFFFF på både wrapper och side. men ändå väljer Firefox att inte visa dessa fält vita. Tanken är att det bara ska synas lite tapet längst ut och högst upp på bodyn. Har inte fått några bra svar på några av de krokar som jag slängt ut ännu.

2009-02-17 @ 11:23:16
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Den bloggen var också absolut helt otrolig - tack för att du visade!

Och du, det där var verkligt snyggt, det ska jag oxå prova någon dag - absolut!

2009-02-18 @ 10:02:56
URL: http://levaleende.blogg.se/

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: myrlilja@hotmail.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0