Ikväll drar det igång!

Alla som känner mig vet hur kul jag tycker Melodifestivalen är, speciellt den internationella. Många säger att man inte kan tävla i musik och nej det kan man kanske inte och det är långt ifrån alltid som det bästa framträdandet eller den bästa låten vinner, det tycker vi säkert alla för vi har ju olika smak.  Man får ta det med en glimt i ögat och se det som underhållning.
 
Men Melodifestivalen har inte alltid setts med blida ögon. 1974 vann ABBA den internationella tävlingen i Brighthon med Waterloo. Man kan tycka att detta borde givit mersmak men redan 1976  så ställde Sverige inte upp över huvudtaget och valde också att inte visa tävlingen i TV.  Det var också länge en viss typ av artister och låtar som valde att delta med vissa undantag, men efter att Lordi vann Eurovison Song Contest  i Athen 2006 så känns det som om dessa osynliga gränser suddats ut ganska rejält och det kan t.o.m. vara ett stort plus att sticka ut lite.

1975 hölls manifestationen Alternativfestival 75 i Stockholm med mål att stoppa Sveriges fortsatta deltagande i Eurovisionschlagerfestivalen vilket dom lyckades med ett år och under alternativfestivalen kunde man höra denna låt :


  

Sillstryparen var en pseudonym för Ulf Dageby

Han har endast gjort en låt och den finns med på singeln "Doin´the Omoralisk Schlagerfestival".

Sillstryparen växte fram i två av Nationalteaterns kabaréer "Kan jag få receptet" och "Åh harre jävvlar".

Figuren fick sedermera ett eget liv som Dageby brottades med, Sillstryparn´ bjöds t om in till Guldbaggegalan i Stockholm för att representera Alternativfestivalfilmen, vissa trodde att han var en riktig person.

Sillstryparn blev så populär så det kunde ha blivit en figur i Kurt Olssons proportioner. Ulf Dageby blev erbjuden egna turnéer och program, men valde istället att ta död på Sillstryparn.

(saxat från progg.se)

Kommentarer
Postat av: Proforma

Så klart jag ska titta på Melodifestival, det är ett måste! Visst har det ändrat sig genom åren och många tycker att det är alldeles för långdraget som det är nu med att få fram en vinnare. Jag ser det mer som underhållning och trivs gott framför tv-apparaten. Har du tjuvlyssnat på kvällen bidrag! Finns på Aftonbladet.

Ha det så mysig, laddat med gott att äta!? :)

2009-02-07 @ 17:01:37
URL: http://proforma.blogg.se/

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: myrlilja@hotmail.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0