Ekelundsgatans nya kläder

Jag såg bilder på denna installation hos Carina igår och var ju bara tvungen att fota detta själv. Älskar den här typen av konst.

"Den franska konstnären Kader Atia vill med installationen synliggöra hur en plats eller byggnad kan få en ny funktion. Han har tidigare arbetat med installationer där tex avätna kycklingben blir till smycken, där det vi skulle betrakta som skräp får en ny användning och ett nytt värde. Tvättstrecken på Magasinsgatan leker med tanken att människor tagit över en kontorsbyggnad och gjort om den till en privat sfär.

Inspirationen till konstverket kommer från Johannesburg där kontorshusen i centrala stan övergetts av företagen och där människor från kåkstäderna flyttat in med följden att stadsbilden helt förändrats.  Konstverket ställer en rad frågor: hur staden utvecklas, vem som har tillgång till dem och hur modernismen i sina kollektiva lösningar inte lämnat utrymme för det individuella perspektivet. Attia beskriver denna individens möjlighet att skapa nya användningar och värden som en avgörande mänsklig förmåga, där vi använder vår fria tanke och bjuder motstånd mot konsumtionskulturens likriktning."

Informationen kommer direkt från Göteborgs Kulturnät.Trackback
RSS 2.0