Fotoval

Just nu går jag en fotokurs på nätet som duktiga Mikaela håller i. Tanken var att jag skulle gått hennes fotoshopkurs också, men ja det blev inte så. Jag får hoppas att det kommer fler kurser. Jag kan ju tyvärr noll om fotoshop men har laddat ner en testvariant på nätet som jag harvar runt i lite på måfå just nu.

Jag använde nu senast en snarlik bild på Nancy liggandes på mattan som jag rättade upp och ändrade lite med färger och annat för att få bort blänket i parketten. Vilket också med mina begränsade kunskaper fick mattan och Nancy att ändra färg något.

Vilken av de två bilderna föredrar ni?


Kommentarer
Postat av: Birgitta P

Det är ett härligt motiv :-) Eftersom Nancy har lite brunt i pälsen så ligger denna bild "närmare sanningen". Om du vill skilja Nancy och mattan åt lite mer kan du testa att gå in under: Förbättra-Justera ljussättning-Skuggor/högdagrar. Då kan du ändra förgrunden och behålla bakgrundsfärgen.

Det är kul med PS och en kurs är nog klokt att ta. Lycka till!!

Hälsningar B

2008-11-14 @ 19:08:47
Postat av: Ann

Det ser så himla gossigt ut med Nancy o mattan!Ang. bilden kan jag inte hjälpa dig, inställningen på min dator är inte det bästa. Jag o barnen delar dator o emellenåt kommer dom åt en massa inställningar så nu orkar jag inte rätta till.I min dator ser jag ingen skillnad.ha det så fint i Götet!!

2008-11-15 @ 13:55:13
URL: http://vardagiparadiset.blogspot.com/
Postat av: Julia idéblogg

haha va GULLIIGT smälter in typ:D Ser ut som en björn!

Kolla in mitt julkalender tips!

2008-11-15 @ 14:08:55
URL: http://juliaalindblad.blogg.se/
Postat av: Designtjejen

Jag tycker att du lyckades välidgt bra!!! Oj.. jag vet inte vilken jag tycker bäst om..

Hur har veckan varit?

Jag är nu hemkommen från New York. .det var en otroligt stad.. åhh.. åker gärna dit igen!

Kramis

2008-11-16 @ 17:00:39
URL: http://designtjejen.blogg.se/
Postat av: Hanna

Så sött! Man ser nästan inte vovven :)

2008-11-17 @ 00:11:09
URL: http://nystis.blogg.se/
Postat av: matte

Den nedre gillar jag lite bättre, Nancy syns mer mot mattan. Vilken härlig matta!

2008-11-17 @ 12:09:49
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Lissen

Tror att den nedre syntes Nancy lite mer. Att du beskurit bild gör ju att vovsingen blir mer i fokus. Jag är ju också en glad amatör. Har gått photshopkurs, jättekul. Men egentligen "bara nosat" på alla möjligheter som finns. Funderar på ny kamera också!

Ha det så gott!

2008-11-17 @ 17:11:13
URL: http://lissento.blogg.se/
Postat av: Annika

De är fina båda två. I den nedre tycker jag att färgerna på matta å vovve är "klarare", men jag vet ju inte å andra sidan hur det ser ut IRL. I den här bilden är parketten bättre och även utsnittet. Det går att markera det som skall justeras så påverkas bara just det området inom markeringen. Photoshop är en guldgruva. Men det tar tid att gräva guld och det kräver tålamod. Lycka till med ditt photoshoppande :o)mvh Annika

2008-11-17 @ 22:59:17
URL: http://www.rubinara.se/blog
Postat av: Sara

Gillar originalbilden bättre faktiskt, men skam den som ger sig! Det krävs mod att beskära bilder. Photoshop är fantastiskt men du bör vara medveten om att det finns någon slags bugg i det programmet som gör att klockan börjar gå fortare... vet inte riktigt hur det hänger ihop... ;-) Lycka till på kursen! Berätta gärna hur det var, jag var själv inne på att gå en av hennes kurser i sensomras... så berätta gärna om hur du upplever upplägg och innehåll. Kram

2008-11-18 @ 05:51:51
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag personligen föredrar den här bilden.// KRAM

2008-11-20 @ 15:42:43
URL: http://annalundberg.org
Postat av: Anna-Karin

Birgitta : Det där är överkurs för mig i PS än så länge. :-)Lissen : Jag beskär nästan alla mina bilder något iallafall.Annika : Tänk, jag tänkte precis som dig när det gällde bilderna. Hoppas jag lär mig lite mer om PS så småningom så jag kan fixa parketten enbart.Sara : Visst ska du få rapport om kursen när den är klar.Ann, Julia, Designtjejen, matte och Anna : Tack för att ni orkar kommentera och lämna er åsikter. Det betyder mycket.

2008-11-20 @ 23:43:17
URL: http://nancyandi.blogg.se/

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: myrlilja@hotmail.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0